Zeewier-courgetteburgers

Vegan snack recept: zeewier courgetteburgers

Gouden, krokante burgers van bonen, kruiden en zeewier. Makkelijk, vullend en ideaal als vegetarisch hapje of in een broodje. 

Bereidingstijd: 15 minuten 
Kooktijd: 15 minuten 
Porties: 8 burgers  

Ingrediënten 
• 100 g kikkererwtenmeel (meer toevoegen als het te vochtig is) 
• 1 courgette, geraspt 
• 10 g gedroogde, geroosterde nori 
• 15 g wakame of zeesla 
• 400 g boterbonen 
• Een flinke hand dille & munt 

Bereiding 

  1. Rasp de courgette en hak de kruiden fijn. 

  2. Meng alles met je handen tot een deegachtige massa. 

  3. Vorm er burgers van. 

  4. Bak in een scheut olie, 8 minuten per kant. 

Serveertip: Serveer in broodjes of bij een salade.. 

Recept van de getalenteerde Manon Dumon

Previous
Previous

Zeewier crackers