Zeewier-courgetteburgers
Vegan snack recept: zeewier courgetteburgers
Gouden, krokante burgers van bonen, kruiden en zeewier. Makkelijk, vullend en ideaal als vegetarisch hapje of in een broodje.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 8 burgers
Ingrediënten
• 100 g kikkererwtenmeel (meer toevoegen als het te vochtig is)
• 1 courgette, geraspt
• 10 g gedroogde, geroosterde nori
• 15 g wakame of zeesla
• 400 g boterbonen
• Een flinke hand dille & munt
Bereiding
Rasp de courgette en hak de kruiden fijn.
Meng alles met je handen tot een deegachtige massa.
Vorm er burgers van.
Bak in een scheut olie, 8 minuten per kant.
Serveertip: Serveer in broodjes of bij een salade..
Recept van de getalenteerde Manon Dumon.