Courgette-venkelsalade met feta

Plantaardig aperitiefhapje: courgette & venkelsalade met Nomet zeewierkroketten 

Een elegante, eenvoudige salade om je gasten te imponeren – met linten van courgette, dille, zonnebloempitten en (vegan) feta. Perfect als plantaardig kersthapje met Nomet zeewierkroketten. 

Bereidingstijd: 15 minuten 
Kooktijd: 5 minuten (voor de zaden) 
Porties:

Ingrediënten 
• 1 courgette 
• ½ venkelknol 
• 1 blok (vegan) feta 
• 4 el zonnebloempitten, geroosterd 
• 3 takjes dille 
• Dressing: sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, zout, peper 

Bereiding 

  1. Schaaf de courgette en venkel met een dunschiller tot linten. 

  2. Meng met de dressing en dille. 

  3. Verkruimel de feta erdoor. 

  4. Rooster de zonnebloempitten en strooi ze over de salade. 

Serveertip: Combineer met Nomet zeewierkroketten voor een feestelijk plantaardig aperitiefhapje. 

Recept van de getalenteerde Manon Dumon

Previous
Previous

Zomersalade met radijs & geroosterde citroen 

Next
Next

Nomet zeewierkroket in een broodje