Nori-venkel & pompelmoes salade met gekarameliseerde amandelen

Vegetarisch aperitiefhapje recept: Nori, venkel & pompelmoes salade 

Knapperige venkel, zoete pompelmoes, gekarameliseerde amandelen en nori voor extra crunch. Een frisse én feestelijke salade. 

Bereidingstijd: 15 minuten 
Kooktijd: 5 minuten (voor de amandelen) 
Porties: 2–4 

Ingrediënten 
• 2 venkelknollen, dun gesneden 
• 1 pompelmoes , in partjes 
• Handvol amandelen 
• 2 el ahornsiroop 
• 40 g gedroogde gezouten nori 
• 1 el azijn 

Bereiding 

  1. Rooster de amandelen en glazuur met ahornsiroop. 

  2. Snijd venkel en pompelmoes, vang het sap op. 

  3. Meng met azijn en breng op smaak. 

  4. Bestrooi met nori en amandelen. 

Serveertip: Combineer met Nomet zeewierkroketten. 

Recept van de getalenteerde Manon Dumon

Previous
Previous

Wittebonendip met zeewiersalsa

Next
Next

Hijiki Spaghetti met citroen & spinazie