Wittebonendip met zeewiersalsa

Vegan dip recept: witte bonen dip met zeewier salsa

Een romige bonendip met een frisse wakame-peterselie salsa erop. Het ultieme plantaardig aperitiefhapje om mee te nemen naar een feestje. 

Bereidingstijd: 10 minuten 
Kooktijd: 0 minuten 
Porties: 4–6 

Ingrediënten 
• 450 g witte bonen 
• 2 teentjes knoflook 
• 100 ml olijfolie 
• 1 el tahin 
• Sap van 1 citroen 
• Salsa: wakame, peterselie, sjalot, kappertjes, citroenzeste 

Bereiding 

  1. Blend de bonen, knoflook, tahin, citroen en olie tot een gladde dip. 

  2. Hak de salsa-ingrediënten en meng met olie en citroenzeste. 

  3. Serveer de salsa over de bonendip. 

Serveertip: Smeer op crackers of serveer als onderdeel van een fingerfood plank. 

Recept van de getalenteerde Manon Dumon

Previous
Previous

Wakame-gember gebakken rijst

Next
Next

Nori-venkel & pompelmoes salade met gekarameliseerde amandelen