Wittebonendip met zeewiersalsa
Vegan dip recept: witte bonen dip met zeewier salsa
Een romige bonendip met een frisse wakame-peterselie salsa erop. Het ultieme plantaardig aperitiefhapje om mee te nemen naar een feestje.
Bereidingstijd: 10 minuten 
Kooktijd: 0 minuten 
Porties: 4–6 
Ingrediënten 
• 450 g witte bonen 
• 2 teentjes knoflook 
• 100 ml olijfolie 
• 1 el tahin 
• Sap van 1 citroen 
• Salsa: wakame, peterselie, sjalot, kappertjes, citroenzeste 
Bereiding
Blend de bonen, knoflook, tahin, citroen en olie tot een gladde dip.
Hak de salsa-ingrediënten en meng met olie en citroenzeste.
Serveer de salsa over de bonendip.
Serveertip: Smeer op crackers of serveer als onderdeel van een fingerfood plank.
Recept van de getalenteerde Manon Dumon.