Wakame-gember gebakken rijst

Gemakkelijke snelle hap: wakame bember gebakken rijst

Aromatische rijst gebakken met gember, wortel, sojasaus en wakame. Een snelle en smaakvolle manier om van zeewier te genieten. 

Bereidingstijd: 10 minuten 
Kooktijd: 20 minuten 
Porties: 3–4 

Ingrediënten 
• 700 g rijst (van de vorige dag) 
• 30 g wakame (gehydrateerd) 
• 2 sjalotten, in dunne plakjes 
• 1 stuk gember 
• 4 wortels, in plakjes 
• Sojasaus, sesamolie, vijfkruidenpoeder 

Bereiding 

  1. Bak sjalotten en gember tot ze knapperig zijn. 

  2. Roerbak wortels en rijst. 

  3. Voeg sojasaus, sesamolie en vijfkruidenpoeder toe. 

  4. Meng de wakame erdoor. 

Recept van de getalenteerde Manon Dumon

Previous
Previous

Zoete & zoute zeewier popcorn

Next
Next

Wittebonendip met zeewiersalsa