Wakame risotto met erwtjes

Plantaardige risottorecept: wakame risotto met erwtjes

Een romige risotto met citroen, erwtjes en umami van wakame. Een feestelijk plantaardig gerecht voor gezellige diners. 

Bereidingstijd: 10 minuten 
Kooktijd: 25 minuten 
Porties:

Ingrediënten 
• 200 g arboriorijst 
• 150 g erwtjes 
• 30 g gedroogde wakamevlokken (gemalen) 
• 6–8 dl kombu bouillon 
• 3 sjalotten, fijngehakt 
• 4 teentjes knoflook, fijngehakt 
• 3 citroenen 

Bereiding 

  1. Verwarm de bouillon met kombu. 

  2. Bak sjalotten en knoflook, voeg rijst en wakame toe. 

  3. Voeg geleidelijk de bouillon toe tot de risotto romig is. 

  4. Roer er de erwtjes en citroensap door. 

Recept van de getalenteerde Manon Dumon

Previous
Previous

Kombu dashi met ramen & asperges

Next
Next

Zeewier crackers