Zeewier kimchi

Vegan recept: zeewier kimchi 

Een pittig, zuur gefermenteerd koolgerecht met wakamevlokken. Perfect als bijgerecht of in gebakken rijst, noedels of tosti’s. 

Bereidingstijd: 30 minuten 
Fermentatietijd: 24 uur op kamertemperatuur + 2 weken in de koelkast 
Porties: 1 grote pot 

Ingrediënten 
• 1 Chinese kool (napa) 
• 50 g gedroogde wakamevlokken 
• 2 wortels, geraspt 
• 2 lente-uitjes 
• 3 el gochujang pasta 

Bereiding 

  1. Scheur de kool in repen en meng met wakame. 

  1. Voeg wortels, lente-ui en gochujang toe en meng goed. 

  1. Druk in een gesteriliseerde pot, laat 2 cm ruimte bovenaan. 

  1. Fermenteer 24 uur op kamertemperatuur, daarna 2 weken in de koelkast. 

Serveertip: Serveer als bijgerecht , bestrooid met sesamzaadjes. 

Recept van de getalenteerde Manon Dumon

Previous
Previous

Nomet zeewierkroket in een broodje

Next
Next

Nori citroen & look pasta