Zeewier kimchi
Vegan recept: zeewier kimchi
Een pittig, zuur gefermenteerd koolgerecht met wakamevlokken. Perfect als bijgerecht of in gebakken rijst, noedels of tosti’s.
Bereidingstijd: 30 minuten 
Fermentatietijd: 24 uur op kamertemperatuur + 2 weken in de koelkast 
Porties: 1 grote pot 
Ingrediënten 
• 1 Chinese kool (napa) 
• 50 g gedroogde wakamevlokken 
• 2 wortels, geraspt 
• 2 lente-uitjes 
• 3 el gochujang pasta 
Bereiding
Scheur de kool in repen en meng met wakame.
Voeg wortels, lente-ui en gochujang toe en meng goed.
Druk in een gesteriliseerde pot, laat 2 cm ruimte bovenaan.
Fermenteer 24 uur op kamertemperatuur, daarna 2 weken in de koelkast.
Serveertip: Serveer als bijgerecht , bestrooid met sesamzaadjes.
Recept van de getalenteerde Manon Dumon.